via Healthy Kudika
Un studiu al Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala ne demonstreaza cateva din beneficiile pe care fructul mango le aduce in privinta sanatatii. 100 de grame de fruct copt contine aproximativ 60 de calorii, mango fiind bogat in fibre, vitamine precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, dar si vitamine din complexul B. Mango mai contine minerale, sodiu, potasiu, magneziu, dar si enzime care ajuta digestia.
Mango este bogat in betacaroten, provitamina pe care organismul o foloseste pentru activarea fotoreceptorilor din retina. Atunci cand in corp exista un deficit de betacaroten si vitamina A, vederea este afectata.
Mango beneficii: imbunatateste digestiaMango contine enzime care activeaza digestia, in special digestia grasimilor si a proteinelor. de aceea mango poate fi folosit in preparatele grele, cu continut nutritional complex.
Continutul bogat in fibre, dar si in pectina si vitamina C stimuleaza metabolismul lipidic si ajuta in scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
Mango beneficii: alcalinizeaza organismulUn pH acid al sangelui si fluidelor din organism perturba buna sa functionare. Mango, prin compusii rezultati din digestia sa, mentine rezerva alcalina a organismului.
Mango protejeaza pielea de arsurile solarePrin continutul sau ridicat in vitamina A si E, mango reface scutul natural al pielii care ne apara organismul impotriva razelor UV ale soarelui. Consumand mango si alte fructe si legume bogate in betacaroten (morcovi, ardei, pepene galben) prevenim arsurile solare prin refacerea rezervelor protective de la nivelul pielii.
Citeste continuarea articolului pe Healthy Kudika
Foto homepage: fruct mango, Shutterstock