via Healthy Kudika
Reteta batraneasca a ceaiului de urzicaBatranii nostri foloseau ceaiul de urzica in diverse tratamente, dar si pentru prevenirea bolilor de primavara la copii si adulti. Iata cum se prepara:
Se pune apa la fiert (bunicii nostri foloseau apa din fantana sau de la izvor), la foc mic, pentru a nu grabi incalzirea.
Cand apa fierbe, se ia de pe foc si se lasa un minut. Intre timp se toaca marunt frunzele de urzica, apoi se pun in apa fierbinte. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute, amestecand din cand in cand pentru a obtine o dilutie mai buna.
Beneficiile extraordinare ale ceaiului de urzica pentru organism
Daca prepari ceaiul de urzica dupa reteta de mai sus, atunci trebuie sa stii ca apa racita un minut are deci mai putine grade Celsius si nu va distruge vitaminele continute de urzica. Daca totusi doresti sa te bucuri de toate proprietatile acestor plante cu adevarat medicinale, atunci poti consuma si urzicile din ceai. De nu... poti strecura ceaiul.
Ceaiul de urzici este bogat in vitamine, minerale, substante active si nutrienti de care organismul nostru are nevoie primavara pentru a-si reface depozitele energetice dupa iarna lunga si pentru a mentine tonusul sistemului imunitar.
Beneficiile ceaiului de urzicaCeaiul de urzici prezinta numeroase beneficii in organism, dintre care enumeram:
Cititi articolul integral pe Healtlhy Kudika
Foto homepage: Urzica, ceai de urzica @ Shutterstock