Comunicat de presa

„Ma doare in gat!” „Nu pot sa inghit!” Multi dintre noi se confrunta cu aceasta problema cand vremea se schimba brusc de la o zi la alta sau in mini-vacanta de 1 mai, cand suntem tentati sa consumam bauturi reci, sa mergem la petreceri zgomotoase si cu mult fum de tigara. Ce este de facut? Aplicarea unui simplu tratament pe baza de: propolis – un antibiotic natural si tinctura de galbenele – un antiinflamator natural.


Cum apar durerile in gat?

Foto: Propolis, Flori de galbenele via Shutterstock


Inflamatia de la nivelul cavitatii bucale sau al faringelui genereaza senzatia de durere in gat. Agentii patogeni – virusuri, bacterii, fungi – sunt principalii factori care provoaca inflamatii ale cavitatii bucale si faringelui. Inflamatiile gatului apar si din cauza unor factori agresivi precum: consumul de bauturi reci sau fierbinti, expunerea la frig, solicitarea excesiva a vocii. Acestea afecteaza mai ales persoanele cu o capacitate scazuta de aparare a organismului.

Afectiunile inflamatorii la nivelul cavitatii bucale si faringiene se manifesta prin:

 inrosirea si umflarea amigdalelor si faringelui;  senzatie de usturime in gat; dificultati la inghitire; dureri in gat; raguseala.
  De ce este important sa tratam corect durerea in gat?


1. Pentru a limita extinderea infectiei sau a inflamatiei;
2. Pentru a evita complicatiile: laringita, traheita, bronsita, pneumonie;
3. Pentru a preveni contractarea unei alte infectii;
4. Pentru a favoriza vindecarea rapida.


Solutia naturala care indeplineste toate aceste proprietati o reprezinta combinatia dintre propolis si tinctura de galbenele. Aceasta este combinatia ideala in cazul durerilor in gat, deoarece imbina cele mai bune proprietati de vindecare ale propolisului si galbenelelor.