Aproximativ 110 grame de somon contin pana la 2 grame de acizi grasi omega 3, mai mult decat alte alimente consumate pe parcursul mai multor zile.

Somonul este bogat si in alte vitamine benefice, cum ar fi vitamina D si seleniu, care sunt importante pentru sanatatea noastra.

Cercetatorii au constatat ca acest tip de peste contine molecule mici de proteine bioactive (numite peptide bioactive), care ofera protectia cartilajului articular si controleaza inflamatia tractului digestiv.

Iata mai jos cateva din benefeciile somonului pentru sanatate

 

Foto: Shutterstock.com; somon

 

1. Beneficii anti-inflamatorii

Cercetarile privind consumul de peste si protejarea articulatiilor au aratat ca acizii grasi omega 3 gasiti in somon pot fi transformati de organism in 3 tipuri de compusi care previn inflamatia cronica.
Prezenta de peptide bioactive din somon, pot sprijinii starea de sanatate a cartilajului articular si alte tipuri de tesuturi si ajuta la reglarea si echilibrarea balantei de colagen si minerale in oase si tesutul din jur.

Aceste peptide pot fi combinate cu omega 3 pentru a oferi articulatii puternice si beneficii anti-inflamatorii. Continutul incredibil de mare de vitamina D si seleniu in somon, s-a dovedit a fi un factor cheie pentru prevenirea inflamatiilor nedorite.

2. Sanatatea ochilor

Este cunoscut faptul ca uleiul de peste este important pentru imbunatatirea vederii. De asemenea, ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. In caz de degenerescenta maculara, doua portii de somon pe saptamana este suficient pentru a reduce semnificativ riscul.


3. Sanatatea cardiovasculara

Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral si hipertensiune arteriala. Aportul de grasimi omega 3 continuti de somon ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Nivelul ridicat de seleniu antioxidant in somon, s-a dovedit a fi deosebit de important pentru protectia cardiovasculara.