7 Sucuri naturale si beneficiile lor
  1 Suc de portocale


Sucul de portocale are un continut ridicat de vitamina C si acid folic, vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B3, B5, B6), vitamina E, antioxidantii luteina si zeaxantina, minerale: potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc.

Se poate combina cu suc de grepfruit sau lamaie.

 

2 Suc de morcovi


Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie.

Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).

Sucul de morcov se poate combina cu suc de telina/sfecla rosie.
 

3 Suc de papadie


Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.

 

 

Sucul de papadie se recomanda indeosebi pentru toate bolile de ficat (hepatitele virale) si pentru detoxifierea naturala a intregului organism. Se consuma cate un pahar dimineata, pe stomacul gol.

Sucul de papadie are proprietatea de a creste imunitatea, mai ales in combinatie cu sucul din frunze de patrunjel.

Intr-un blender se pune o mana de frunze proaspete de papadie (si patrunjel), maruntite, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza 2-3 minute, apoi se lasa inca un sfert de ora, dupa care se strecoara si se bea.

 

sursa foto:sxc.hu