Plante detoxifiante

 

Urmatoarele plante sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, de eliminare a toxinelor din tractul digestiv si de stimulare a peristaltismului.

Se poate prepara o infuzie cu amestec din toate plantele, pentru un adevarat cocteil de purificare a organismului.

 

  1 Rocoina


Rocoina este o planta cu proprietati tonice, digestive, antiinflamatorii, febrifuge, diuretice si calmante.

Planta este recomandata in probleme digestive (gastrite, ulcere gastro-intestinale, colite, constipatie, colon iritabil), afectiuni respiratorii (viroze, faringita, amigdalita, laringita, bronsita, tuse, raceli, raguseala) in afectiuni hepatobiliare (hepatita, colecistita), dar si in caz de oboseala cronica
 

2 Brusture


Brusturele are efecte antimicrobiene, stimuleaza functia renala si cutanata, fiind un bun diuretic si sudorific (eliminarea toxinelor), scade glicemia, fiind recomandat in diabet, dar si in bolile hepatobiliare.
 

3 Trei-frati-patati


Trei-frati-patati este probabil cel mai bun purificator din flora romaneasca.

Infuzia obtinuta din aceasta planta are proprietati diuretice si depurative (curata sangele), ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor bronsice.

 

Este de notat si efectul antialergic si antiastmatic.
 

4 Anghinarea


Anghinarea este planta amara din acest amestec. Rolul ei este de a accelera procesele de eliminare si de a favoriza drenarea ficatului si bilei.

Frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland procesul de formare a colesterolului.

Ceaiul de anghinare are si efectul de a reduce zaharul din sange, fiind indicat in diabet.

Anghinarea favorizeaza eliminarea ureei si a toxinelor de la nivelul ficatului si rinichilor.

Ceaiul de anghinare este indicat si in bolile tubului digestiv (constipatie, colite, hemoroizi) si ale inimii (angina, hipertensiune, ateroscleroza).

 

sursa foto:shutterstock; sxc.hu