Remedii naturiste pentru constipatie

Constipatia poate produce stari de oboseala, de depresie, dureri de cap, dureri articulare care sunt un semnal ca organismul are nevoie de o detoxifiere, realizata printr-un tranzit normal. O persoana sanatoasa ar trebui sa aiba un scaun pe zi, cel mult la doua zile.

1 Tratamentul cu apa

Apa este indispensabila pentru un tranzit normal, fiind necesar un aport zilnic de 1,5-2l de apa, pentru a preveni constipatia. Apele minerale bogate in magneziu au un efect remarcabil asupra constipatiei.
 

De asemenea, exista tratamente simple si eficiente care se bazeaza pe consumul de apa, dimineata, pe stomacul gol, pentru a trata constipatia, dupa cum urmeaza:

Dimineata, dupa trezire, beti un pahar de apa la temperatura camerei, in care adaugati suc de lamaie (sucul de lamaie este un laxativ natural).

Dimineata, beti un ceai, o ceasca de apa calda cu putin suc de lamaie stors in ea sau o cafea fara cofeina (cofeina este diuretica, producand deshidratare). Cafeaua poate fi inlocuita cu infuzie de cicoare.

Tot pe stomacul gol, dimineata se bea 1-2 pahare de apa rece.
Beti patru pahare de apa dupa trezire, cu o ora inainte de masa.

2 Prune, smochine, stafide


Prunele, stafidele, smochinele sunt foarte bogate in fibre, avand un efect laxativ garantat. Inmuiati de seara in apa cateva prune/smochine uscate. Dimineta, pe stomacul gol, beti lichidul si consumati fructele care s-au hidratat.


3 Suc de portocale cu argila


Amestecati sucul unei portocale cu o lingurita de argila, amestecati bine si beti-l pe stomacul gol, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun, timp de 15 zile.

4 Seminte de in

Semintele de in sunt foarte bogate in fibre si acizi grasi omega 3, care ajuta digestia. Se recomanda consumul a 2 linguri/zi de seminte de in, cu iaurt, compot sau cereale astfel:
 

Se macina semintele cu rasnita de cafea, inainte de a fi consumate, pentru o mai buna absorbtie. Macinate, semintele de in se pot pastra la frigider doar 1-2 zile, altfel oxideaza.

Se lasa de seara pana dimineata in apa, la macerat si se consuma dimineata.

sursa foto:sBy Ppolij/shutterstock.com