Simptomele alergiei
1 Chimenul
Chimenul este foarte util in intolerantele alimentare, alergiile la proteinele din lapte, ou. Se presara chimen pe alimentele respective pana scade sensibilitatea la aceste proteine.
Anumite substante din natura au proprietati de reducere a inflamatiei in organism:
Urzica
Ceaiul de urzica/tincturade urzica/pulberea de urzica
Atat radacinile, cat si partea aeriana a urzicii uscate, se macina cat mai fin cu rasnita electrica de cafea si pulberea se depoziteaza in borcane de sticla, in locuri intunecoase, timp de maxim o luna. Se administreaza 3-6 lingurite/zi, inainte de masa.
Quercitina (este un antioxidant puternic din fructele inchise la culoare: struguri negri, mure, dude si ceai verde)- blocheaza productia de histamina.
Ulei de peste si uleiul de in: acizii grasi omega 3, ajuta la scaderea inflamatiei.
3 Dentita
Ceaiul de dentita
Consumat zilnic, timp indelungat, ceaiul de dentita regleaza sistemul imunitar si scade sensibilitatea la alergeni.
4 Macerat de papadie si brustureRadacina de papadie si de brusture maruntite, se lasa la macerat in apa, timp de 8-10 ore, apoi se fierb 10 minute, se strecoara si se bea de mai multe ori pe zi.
Se recomanda consumul de suc de telina sau infuzie din 2 linguri de telina rasa la 250 ml apa, inainte de masa, de 3 ori pe zi.
sursa foto: shutterstock