Beneficiile usturoiului
Este bine ca usturoiul sa fie consumat crud, multe din principiile sale terapeutice disparand prin fierbere. Pentru preventia unei game largi de afectiuni este recomandat consumul zilnic al unui catel de usturoi.
Printre cele mai importante beneficii ale usturoiului amintim:
1.Tinctura de usturoi
Tinctura de usturoi se poate prepara si in casa; aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Intr-o sticla inchisa la culoare se toarna: o treime- tuica, capatanile de usturoi pisate, apa fiarta si racita pana se umple sticla. Amestecul se lasa la macerat 48 ore, la intuneric.
O alta reteta presupune macerarea timp de 24 de ore la intuneric, a unui amestec din 40g usturoi si 100 ml tuica de casa.
Tinctura se consuma: 10 picaturi de 2-3 ori/zi, cu 30 minute inainte de masa pentru afectiunile respiratorii, pulmonare, “subtierea” sangelui, preventia aterosclerozei (depunerilor de grasimi pe vase), a infarctului miocardic si scaderea colesterolului.
sursa foto:sxc.hu