Mesajul spitalului:

Imaginează-ți următoarea situație de viață: 🏖 Te afli într-o piscină, pe plajă sau într-o stațiune și observi o persoană în apă, care se uită spre nicăieri cu o privire goală, își lasă brațul deoparte, în timp ce se scufundă pentru scurt timp , apoi apare si nimeni din jurul său nu observă nimic ciudat. Asta pentru că sufocarea nu se întâmplă așa cum vedem în filme: victima nu țipă disperată după ajutor și, prin urmare, poate trece neobservată foarte ușor.

Explicația este simplă: în momentul în care victima își dă seama că se scufundă, își va concentra toată energia la suprafață pentru a respira. 😣. O persoană care se îneacă nu poate să strige după ajutor sau să țipe 🗣. Corpul uman are nevoie de aer pentru toate acestea, dar timpul dintre scufundări este prea scurt.

Ce putem face când asistăm la înec?
⚠️ Siguranța celor care intervin este primordială! ❌ Nu intrați în apă pentru a salva pe cineva dacă nu puteți înota bine sau dacă valurile sunt prea agresive. Există șanse mari să deveniți cu ușurință o victimă.
În primul rând, strigă după ajutor! Dacă în locul respectiv sunt mai multe persoane, atrageți atenția celor din apropiere și formați 1️⃣ 1️⃣ 2️⃣ 📞 !

Dacă decideți să intrați în apă, mai întâi scăpați de hainele și încălțămintea care vă pot restricționa mișcarea și înotați până ajungeți lângă victimă 🏊‍♀️. Apropiați-vă întotdeauna de victimă din spate, altfel exista riscul sa fiți si voi trași sub apa. Prindeți victima și țineți-o cu fața deasupra apei. Încercați să reveniți la mal, asigurându-vă că fața victimei rămâne deasupra apei.

 

Citiți continuarea pe educatieprivata.ro

 

Foto: PeopleImages.com - Yuri A /Shutterstock