Pandemia de coronavirus ne face deseori să uităm că există și alte probleme de sănătate mult mai grave, că sunt pacienți pe care COVID-19 nu i-ar răpune, dar pe care o maladie nemiloasă precum cancerul cu siguranță i-ar lua dintre noi.

Este și cazul lui Nicolae Solovei, un băiat de 11 ani, „cu o inimă în care încape tot pământul", după cum ni l-a descris mama lui. Îngenuncheată de durere, femeia ne-a povestit cum a aflat că fiul ei are cancer la ficat.

Plângeam cu copilul în brațe și nu știam încotro să apuc și la ce ușă să bat. Cu o fetiță de 1 an acasă, cu un copil pe care îl vedeam cum mi se usucă în brațe și cu finanțele la minimum...

Unul dintre apropiați i-a recomandat să meargă la Spitalul Emsey din Turcia, unde s-au tratat cazuri similare. Doar că tratamentul costă 56.000€, iar soții Solovei au cheltuit tot ce aveau pentru a plăti biletele de avion și analizele necesare. S-au gândit să-și vândă locuința, dar fiind nefinisată și situată într-un sătuc, nu e nimeni interesat să o cumpere.

Nu ne putem aduna acum cuvintele pentru a ne spune toată durerea pe care o avem în suflet. Ne gândim doar la Nicolae, care e un băiat nespus de inteligent și de sufletist. Se gândește la surioara lui și la animăluțele pe care le-a adoptat și pe care le iubește mult, așteptând să se întoarcă acasă, să le mângâie din nou și să se joace cu puii de iepuraș pe care i-a primit cadou de la vecini..., ne-a povestit tatăl lui Nicolae, care face apel la oamenii cu inimă mare să doneze pentru fiul lui.

Nicolae poate fi salvat prin orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă". O viață salvată e dincolo de orice preț și de orice bucurie! Putem fi eroii lui Nicu, împreună!

Donații se pot face:

Denumire entitate >>>  Asociatia "SALVEAZA O INIMA"
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați numele de familie  (Solovei) al copilului pentru care faceți donatia!

Foto fr si main: By phM2019 /Shutterstock