Filosofia lui Martin Luther King Jr. ramane la fel de influenta si are puterea de a inspira minti si suflete. In opinia lui MLK, cele trei forte ale raului intr-o societate sunt: SARACIA, RASISMUL si MILITARISMUL, forme ale raului care se repeta intr-un ciclu vicios.

Acestea se afla intr-o inter-dependenta si functioneaza precum niste bariere pentru un trai mai bun in comunitate. Cand lucram pentru a eradica o forma de rau, le influentam pe toate cele trei, iar pentru a lucra impotriva celor 3 Demoni trebuie sa iti dezvolti un cadru de gandire nonviolent. Cele 6 principii ale nonviolentei pot sa constituie sursa pentru o viata mai buna, mai spirituala, mai plina de sens.

 

Foto: Flickr/ David Erickson
 

Iata cum defineste Martin Luther King Jr. aceasta filozofie a nonviolentei.

Cele 6 principii ale nonviolentei Martin Luther King Jr. - Principiul 1: Nonviolenta este un mod de viata pentru oamenii curajosi

Este o forta pozitiva care confrunta fortele injustitie si utilizeaza in mod benefic indignarea si capacitatile intelectuale, emotionale si spirituale ale oamenilor, ca pe o forta vitala pentru schimbare si reconciliere.

  Martin Luther King Jr. - Principiul 2: Comunitatea este cadrul pentru viitor

Nonviolenta presupune ca trebuie sa ne angrenam intr-un efort colectiv ca sa cream o lume mai buna prin a cultiva reltaii mai bune intre oameni, pana la nivelul unde persoanele reusesc sa isi atinga potentialul uman maxim.

  Martin Luther King Jr. - Principiul 3: Ataca fortele raului nu persoanele care fac rau

Tehnica non-violenta analizeaza conditiile fundamentale, politicile si practicile conflictului mai degraba decat reactioneza in fata unui singur oponent, ca exponent al Raului.

  Martin Luther King Jr. - Principiul 4: Accepta suferina fara razbunare, pentru binele cauzei

Acest principiu ne trimite cu gandul la o crestere spirituala individuala si colectiva. A-ti urma principiile si sistemul de valori fara a reactiona cu ura fata de ceea ce iti cauzeaza raul, inseamna evolutie.

 Citeste mai departe >>>