Comunicat de presa

Weekend. Poarta de evadare spre Narnia zilelor noastre

Luni parca e o zi mai lunga decat o zi post. Marti, un pic mai bine decat luni. Miercuri este deja jumatatea saptamanii si parca, parca se vede vineri in zare. Joi te desparte doar o zi de faimoasa vineri cand deja te gandesti cum sa iti petreci cat mai mult timp cu familia si cum sa-i relaxezi mai bine. Stim, astepti tot anul sa vina vara si toata saptamana, ziua de vineri!

La birou, topicul zilei de vineri devine brusc „Ce facem cu copiii in weekend?”. Chiar asa, tu unde ii duci? Un lucru este clar, incearca sa ii tii cat mai departe de calculator, telefon, tablete sau orice high-tech se gaseste in casa. Chiar daca sunt generatia „digital natives”, invata-i de mici ca weekend-urile sunt pentru distractie!

„Cei care sunt parinti stiu foarte bine cat de importante sunt weekend-urile pentru intreaga familie, dar mai ales pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare activitatile desfasurate impreuna cu mami si tati sau cu alti copii. Daca nu ai in plan o actiune concreta pentru weekend, pregateste o actiune tematica, care sa bucure toti membrii familiei sau si mai simplu implica-ti copiii in activitati creative, cum sunt atelierele de weekend din centrul nostru”, spune Adina Radu Cosma, manager Lumea Copilariei.

 

Micii exploratori

O zi in padure poate fi pentru cei mari o zi de relaxare absoluta, iar pentru cei mici o sansa de a descoperi natura. Invata-i cateva principii de orientare si pregateste-le un joc. Muschii de pe copaci indica nordul, iar o busola i-ar putea ajuta. Deseneaza cu creta marcaje pe scoarta copacilor, intr-un perimetru in care ii poti supraveghea. In plus, ar putea deveni curiosi despre acest sport, orientarea turistica. Cu o lupa ar putea descoperi o noua lume a necuvantatoarelor.

Piratii si printesele de weekend

Pentru ca este inca sezon estival, plimbarile la mare ii incanta pana peste masura pe cei mici. Daca te-ai saturat de plajele ultra populate din nordul litoralului, incearca o plaja neamenajata si mai putin populata, plaja Corbu. Cei mici se vor putea distra in voie alegandu-si diferite roluri de la Piratul Jack cel Teribil pana la Captain Hook. Amenajeaza-le scena cu accesorii din natura, un cort din bete acoperit cu un cearsaf si un steag, scoici pe post de gramezi de aur si crema de plaja cu spf 50 din belsug pentru a capata puteri magice! Lasa-i sa faca ei regulile jocului.

 

Ecologistii de maine

Pentru cei pasionati de stiintele naturii, o excursie in Delta Dunarii poate fi debutul carierei lor de ecologisti. Navigand pe al doilea cel mai mare fluviu din Europa, cei mici vor putea admira un numar impresionant de pasari si plante specifice locului, nu mai putin de 360 de specii de pasari. Cumpara-i un binoclu si dezvolta-i pasiunea pentru cunoastere!

 

Agricultorii priceputi

O excursie la tara le poate starni curiozitatea spre o nutritie echillibrata si sanatoasa. Ar putea fi momentul adevarului in care vor observa ca oul nu este facut la supermarket si laptele nu curge din cutie. Sub indrumarea bunicilor, ar putea sa isi rezerve in gradina o mini-gradina a lor unde sa planteze diverse seminte. Astfel, vor putea intelege cursul firesc al naturii, desigur ajutati de bunici. Cu siguranta joaca in gradina cu lopata adevarata si stropitoare le va starni imaginatia si se vor putea transpune, chiar si pentru o zi, in povestea cu Jack si vrejul de fasole.

 

Planteaza un copac!

Provoaca-l sa manance cat mai multe fructe si sa strangeti impreuna samburii. Ulterior, mergeti in parc sau intr-o zona unde apreciati ca ar putea creste copaci si plantati samburii. Aceasta activitate ar putea deveni o rutina placuta in ideea in care periodic veti putea trece prin zona sa-i udati sau sa-i ingrijiti. Ar putea sa poarte numele membrilor familiei tale. Piersicul lui Tudor sau Ciresul lui mami.

 

Atelierul Magic din curtea din spate

Bineinteles ca sunt si zile cand acasa este cel mai bine. Invita-i doi-trei prieteni si pregateste cateva proiecte de tipul DIY ce ii vor incanta pe cei mici, cum ar fi realizarea de felicitari, reciclare creativa, pictatul pietrelor sau o simpla joaca, avand la baza lutul polimeric care se va usca la soare sub diferite forme. Intr-o lume in care copiii trebuie sa fie salvarea noastra, incearca sa il canalizezi spre tot ceea ce ii pune la incercare creativitatea si imaginatia. Creierului lui este cel mai fertil pamant in care poti planta samanta cunoasterii.

„Din punctul nostru de vedere, lumea copilariei nu inseamna plimbari la Zoo – copilul trebuie sa inteleaga ca adevarata fericire consta in libertate si respect pentru natura. Nu inseamna nici jocuri pe calculator de dimineata pana seara – copilul trebuie sa cunoasca realitatea, sa isi defineasca o personalitate bazata pe interactiuni reale, nu virtuale. Nu inseamna nici munci gospodaresti cot la cot cu membrii familiei – pentru ca un copil trebuie sa se bucure de cei mai frumosi ani care nu se vor mai intoarce. Desigur, un copil trebuie sa fie responsabil, insa cu masura”, explica Adina Radu Cosma.

In fiecare weekend, Lumea Copilariei Mogosoaia organizeaza workshop-uri tematice pentru copii si parinti, in intervalul 10:00-12:30. Tematica workshop-urilor este diversa: pictura pe diferite suporturi (panza, sticla, lemn), art craft (decupaj-lipire, tehnica servetelului, reciclare), gatit si nutritie. Atat copiii, cat si parintii sunt interesati de astfel de activitati, mai ales ca produsul final realizat de ei poate fi folosit in urmatoarele zile, cum este cazul sacoselelor pictate de acestia.

Lumea Copilariei este lumea lor

Lumea copilariei inseamna lumea copilului, asa cum este el si in care se descopera pe sine in fiecare zi mai mult. Pentru a se dezvolta frumos din punct de vedere social si emotional este bine ca cel mic sa se desfasoare intr-un spatiu specific, in care sa fie incurajat sa socializeze si sa-si dezvolte creativitatea. Asa ca ofera-i spatiul necesar!

Lumea Copilariei Mogosoaia este locul unde se imbina perfect educatia si joaca. Tariful pentru un workshop de 2.5 ore este 70 lei/copil sau 99 lei parinte + copil si sunt incluse materialele, suportul de lucru, acces la locul de joaca, gustari si apa. Lucrarile realizate pot fi luate acasa. Pentru inscrieri si informatii, sunati la 0754 317 679 sau intrati pe www.lumea-copilariei.ro.