Preventia cancerului si a bolilor in general nu presupune o mare filosofie, ori evolutia spectaculoasa a stiintei. Descoperirile de ultima ora ale cercetatorilor vin ca o nevoie de a compensa stilul de viata dezordonat pe care omenirea l-a adoptat cu bratele deschise odata cu evolutia. In vremuri stravechi, cand omul era in perfecta comuniune cu natura, aceste boli nu existau. Ar fi deplasat sa spunem ca au venit drept o pedeapsa divina, insa adevarul este ca acestea se datoreaza tehnologizarii, poluarii, descoperirii numarului imens de substante chimice care ne "ajuta" sa nu mai gatim timp de 10 ore, pentru o cina fiind de ajuns numai 5 minute pentru a incalzi semipreparatele la microunde.

Asadar se poate spune ca preventia cancerului consta intr-o mare masura in intorcerea la natura, adoptarea unei alimentatii care sa excluda cat mai mult posibil substantele artificiale si, desigur compensarea celor ramase cu anumite alimente care aduc beneficii in plus. Iata 7 dintre cele mai importante asemenea alimente:

1. Fructe acrisoare - lamai, grepfrut etc.


2. Cartofi fierti

Cartofii fierti sunt buni modulatori ai concentratiei de gastrina, adica acea substanta secretata in stomac care creste aciditatea gastrica. Aciditatea gastrica cronica provoaca gastrita, iar unul dintre subtipurile acestei boli poate evolua catre cancer gastric. Este deci evident de ce este importanta controlarea secretiei gastrice. In plus, arsurile gastrice, boala de reflux, ulcerul si gastritele in general pot fi evitate cu ajutorul alimentelor care scad aciditatea, precum cartofii fierti.

3. Lapte cald


Se spune ca un pahar de lapte inainte de culcare favorizeaza un somn linistit, datorita continutului sau bogat de melatonina. Pe langa aceste beneficiu, melatonina este un puternic antioxidant, iar antioxidantii, se stie bine, sunt buni paznici impotriva cancerului.