Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul să absoarbă calciul. Există surse alimentare importante de vitamina D3:

    pește; ficat de vită; ouă; brânză.

De asemenea, vitamina D3 poate fi produsă în piele în urma expunerii la radiațiile ultraviolete (UV) de la soare. Există forme de suplimente de vitamina D3 și pot fi utilizate pentru sănătatea generală, precum și pentru tratamentul sau prevenirea deficienței de vitamina D. Vitamina D3 este unul dintre cele două tipuri de vitamina D. Aceasta diferă de vitamina D2 (ergocalciferol) atât prin structură, cât și prin sursele alimentare. În cele ce urmează, îți spunem care sunt beneficiile și riscurile insuficienței de vitamina D3. De asemenea, îți spunem care sunt cele mai importante surse alimentare de vitamina D3.

De ce ai nevoie de vitamina D?

Vitamina D, denumită și calciferol, este o vitamină liposolubilă (adică una care este descompusă de grăsimile și uleiurile din intestin). Este denumită în mod obișnuit „vitamina soarelui”, deoarece tipul D3 poate fi produs în mod natural în organism în urma expunerii la soare. Vitamina D are multe funcții, cele mai importante fiind:

    creșterea oaselor; remodelarea oaselor; reglarea contracțiilor musculare; conversia glucozei din sânge (zahăr) în energie.

Citeste mai multe pe mamisicopilul.ro 

 

Foto fr si main: Yulia Furman /Shutterstock