de dr. Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant Expert 


1. Alegerea medicului ortodont.

Acest pas este indicat sa se faca la recomandarea medicului stomatolog curant, la recomandarea unui prieten sau membru de familie care a obtinut deja rezultate bune cu aparatul dentar sau dupa o documentare intensa pe internet privind experienta medicului, pregatirea continua prin participarea la cursuri si congrese, review-urile sincere ale altor pacienti si mai ales cazuistica bogata, cu rezultate bune si rapide.

2. Consultatia initiala.


3. Aplicarea aparatului dentar.

Aplicarea aparatului dentar fix este complet nedureroasa, se face fara anestezie si dureaza 45 – 60 minute/arcada. La aplicarea aparatului dentar mobil copilul este invatat sa-si puna si sa scoata aparatul singur, fara ajutorul parintilor, iar acestora li se dau instructiuni de activare a surubului si de ingrijire/curatare a aparatului dentar.

 

4. Activarile periodice.

Zambetul minunat care este obtinut la finalul tratamentul ortodontic reprezinta rezultatul actiunii a numeroase forte diferite asupra danturii si o planificare atenta a acestora de catre ortodont. Astfel, o data la 3-4 saptamani, in functie de evolutie, se fac tractiuni asupra dintilor, se schimba elasticele si uneori si arcurile aparatului dentar fix sau se strang sarmele aparatului mobil, se slefuieste din plastic pentru dirijarea deplasarilor dintilor etc.