Studiile demonstreaza ca boala ar trebui prevenita inca din primii ani de viata

 

Studiul realizat de The National Health and Nutrition Examination Survey in 2011-2012, adultii cu varsta cuprinsa intre 20-39 de ani aveau mai multe sanse sa nu le fi cazut niciun dinte decat cei cu varsta cuprinsa intre 40-64 de ani. Mai mult, cercetatorii atentioneaza ca este esential ca metodele de preventie ale acestei boli sa fie aplicate cat mai rapid, poate chiar din primii ani de viata.

 

Nutritia proasta si obezitatea, printre cauzele principale ale caderii dintilor

 

Daca inaintarea in varsta vine, de cele mai multe ori cu problemele pe care le presupune caderea dintilor, alimentele pe care le consumam, obezitatea si alte boli sistemice (bolile cardiovasculare, diabetul si artrita reumatoida ) pot cauza caderea dintilor si la varste mai mici. O dieta saraca in nutrientii esentiali poate compromite sistemul imunitar al organismului, ingreunand capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor.

Deoarece boala parodontala debuteaza cu infectie, nutritia proasta poate agrava starea gingiilor. In plus, cercetarile au demonstrat ca obezitatea creste considerabil riscul de boala parodontala. Bolile sistemice, pe de alta parte, interfereaza cu sistemul inflamator al organismului si pot agrava starea gingiilor. Acestea din urma, ignorate, netratate la timp, slabesc rezistenta dintelui inca de la radacina, facilitand caderea dentara.