Si pentru ca ne place sa va inspiram, astazi am stat de vorba cu chef Chen Biwang, bucatar sef la Asiatic Restaurant & Bufet.

"Da, astazi o sa va prezint 3 preparate cu specific japonez, extrem de usor de realizat si cu beneficii recunoscute asupra sanatatii. Sunt preparate pe baza de peste, legume si multe condimente specific japoneze, un regal al gusturilor. Pofta buna!", explica specialistul Asiatic Restaurant & Bufet.

3 retete de mancare japoneza de incercat in acest weekend 1. Peste Teriyaki

O reteta usor dulceaga, pe care este recomandat sa o serviti cu lamaie sau sos iute. In plus, ca si garnitura pot fi alese orezul sau fasolea verde gatita la aburi.

Ingrediente:

8 fileuri peste
2 cm ghimbir proaspat,
8 linguri sos Teriyaki,
4 linguri sos soia,
1 lingură miere,
1 lingură zeama de lamaie,
5 linguri ulei de masline,
sare,
piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lamaie, mierea si ghimbirul dat pe razuitoare se amesteca astfel incat sa iasa o marinata, in care se scufunda pestele, si se lasa o ora la rece. Dupa aceasta perioada, fileul de peste de prajeste, cate un minut pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei bine incinsa. Dupa ce s-a prajit astfel tot pestele, se asaza intr-o tava, se condimenteaza, se stropeste cu marinata obtinuta mai devreme si se baga la cuptorul, ce a fost incins la 200 grade, timp de 10 minute.

2. Tamagoyaki - omleta japonez

Omleta japoneza, tamagoyaki, este renumita pentru felul in care se prepara, dar si pentru felul in care se serveste. Daca va ganditi ca va recomandam astazi o reteta de omleta oarecare, va inselati. Haide sa vedem cum se prepara acest fel de mancare minunat pentru a fi servit la micul dejun.
Ingrediente:
1 ou mare
1 lingura de apa rece
1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular)
1/2 lingurita zahar
ulei

Mod de preparare

Oul se bate in apa rece, peste care se adauga sosul de soia si zaharul. Tigaia in care vreti sa coaceti omleta se unge cu ulei de masline, iar cand aceasta este incinsa, pe torna compozitia in straturi foarte subtiri. Abia dupa ce e gata si racita se ruleaza, se taie in bucati si se serveste.

3. Frigarui Yakitori

Cea de-a trei reteta pe care ne-o recomanda cheful bucatar se numeste Frigarui Yakitori care, nu stiu daca stiti sau, are si o varianta mai ciudata, fiind pregatita numai din piele de pui. Noi vorbim astazi despre reteta care se face cu piept de pui.

Asadar, ca si ingredinte avem nevoie de:
Pieptul de pui spalat se taie in cubulete mici si se pune pe betele care, in prealabil, au fost inmuiate in apa. Se alterneaza cu ceapa. Dupa ce au fost aranjate, frigaruile se ung cu un amestec din sos de soia cu miere si se asaza pe gratar. Chiar si atunci cand se prepara, frigaruile se ung cu acest sos, pana cand se rumenesc bine. Ca si garnitura, cel mai indicat este orezul alb.