Comunicat de presa

Alimentatia echilibrata

Consumul de legume verzi care apar odata cu incalzirea vremii completeaza necesarul de vitamina C al organismului. Urzici, stevie, usturoi verde, ceapa verde, loboda, leurda, marar, toate au un aport ridicat de vitamina C, fiind in acelasi timp hipocalorice, rehidratante si mineralizante.

Berea, sursa de vitamina B

Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9).

Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente in bere pot oferi consumatorilor acestei bauturi o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii stiintifice indica faptul ca vitaminele B6 si B9 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Exercitiile fizice periodice

In urma practicarii diferitelor sporturi, se stimuleaza producerea de serotonina (hormonul fericirii) si endorfina, doua substante care genereaza o stare de bine in tot organismul.

Odihna corespunzatoare pentru recapatarea energiei

Pentru o refacere completa a celulelor este nevoie de un somn de 7 - 8 ore pe noapte. In urma eforturilor corpului de a se adapta la noile conditii, o odihna corespunzatoare asigura recapatarea energiei si un tonus de invidiat. De asemenea, berea, chiar si cea fara alcool, contine substante provenite din hamei care asigura un somn mai odihnitor.

 

Foto int: oboseala via Shutterstock

Foto homepage: stres, depresie @ Shutterstock