Nimeni nu a spus ca este usor. Daca ar fi astfel, atunci nu am mai putea trage linia intre invingatori si invinsi.
Nimeni nu a spus ca este usor. Daca ar fi astfel, atunci nu am mai putea trage linia intre invingatori si invinsi.
Daca simti ca poti castiga batalia cu kilogramele in plus, atunci porneste la atac. Daca nu, atunci trebuie sa ramai in banca ta, pana cand simti ca poti face o schimbare reala in stilul tau de viata.
Ma adresez acum doar celor care isi doresc sa schimbe ceva in viata lor, celor care sunt gata sa accepte ca vor exista si zile mai dificile si zile mai usoare, celor care stiu ca ambitia nu dureaza doar trei zile si celor care sunt pregatiti sa isi urmeze scopul.
Un prim instrument de care aveti nevoie este o lista de calorii. Incepeti prin a va face un mic jurnal alimentar, pentru a vedea care este numarul de calorii de care aveti nevoie. Voi stiti care sunt tentatiile, care sunt alimentele care va plac si alimentele pe care nu le suportati. Alegeti din lista acele alimente pe care le considerati potrivite, incercati sa beti aproximativ 2 litri de apa pe zi, sa mancati 3 mese pe zi, preferabil la ore fixe si sa aveti maxim 2 gustari. Vor fi zile si chiar saptamani in care cantarul va intepeni. Nu dispaerati, nu micsorati ratia calorica. Vedeti-va de drum si veti ajunge la destinatie. Nu incercati scurtaturi pentru ca e posibil sa va rataciti sau sa va intoarceti de unde ati plecat.
Nu va aruncati in cursa, daca nu sunteti pregatite pentru maraton. In plus, nu abuzati de lista de mai jos. Nu trebuie sa va calculati fiecare gram ingerat, ci trebuie doar sa va faceti o idee, astfel incat sa descoperiti pericolele ascunse.
Atentie! Am inclus pe lista si caloriile din bauturile alcoolice, dar este bine sa va feriti cat puteti de mult de ele. Ele nu ingrasa pentru ca au foarte multe calorii, ci ele impiedica metabolizarea grasimilor si deshidrateaza.
Caloriile sunt calculate pentru 100 gr produs.
Fructe
Afine 55
Agrise 51
Ananas 53
Banane 84
Caise 64
Capsuni 30
Cirese 82
Cirese amare 80
Clemantine 44
Coacaze rosii 54
Coacaze negre 65
Corcoduse 45
Dude 81
Fragi de padure 57
Grapefruit 50
Gutui 66
Kiwi 49
Lamai 55
Mandarine 40
Mango 65
Mere 60-75
Merisoare 65
Mure 77
Nectarine 56
Papaya 39
Pepene galben 30
Pepene verde 29
Pere 59
Piersici 65
Portocale 37
Prune 89
Struguri 100
Visine 66
Zmeura 62
Legume
Andive 18
Ardei gras rosu 41
Ardei gras verde 26
Ardei iute 24
Cartofi 89
Cartofi noi 80
Castraveti 19
Ceapa uscata 52
Ceapa verde 35
Ciuperci 35
Conopida 32
Dovleac 32
Fasole uscata 342
Fasole verde 38
Gulii 33
Hrean 81
Linte 337
Loboda 19
Masline negre 435
Masline verzi 172
Mazare uscata 343
Mazare verde boabe 96
Morcovi 45
Napi 32
Pastarnac 72
Patlagele vinete 27
Patrunjel (frunze) 50
Patrunjel (radacina) 53
Praz 54
Ridichii de iarna 26
Ridichii de luna 19
Salata verde 22
Sfecla rosie 43
Spanac 25
Sparanghel 21
Telina 45
Tomate 25
Urzici 68
Usturoi 137
Castraveti in otet 9
Gogosari in otet 15
Varza acra 18
Varza alba 25
Varza rosie 33
Lactate
Branza grasa de vaci 160
Branza slaba de vaci 97
Branza topita 350
Cascaval 375-400
Iaurt gras 50-65
Iaurt slab 30
Lapte batut 64
Lapte praf normal 498
Lapte vaca integral 67
Lapte vaca degresat 35-50
Lapte de capra 67
Lapte de oaie 112
Telemea de vaca 241
Telemea de oaie 270
Smantana 12% 180
Smantana 20% 207
Smantana 30% 300
Unt 806
Urda 136
Fainoase
Biscuiti 375-425
Faina de grau 351
Faina de porumb 354
Graham 258
Paine alba 240
Paine intermediara 230
Paine neagra 242
Gris 359
Orez 354
Paste fainoase 360
Paste fainoase cu ou 380
Carne
Carne de curca (slaba) 179
Carne de gaina (slaba) 129
Carne de pui (slaba) 177
Carne de gasca (slaba) 250
Carne de miel 260
Carne de porc (grasa) 330
Carne de porc (slaba) 143
Carne de rata 134
Carne de vita (grasa) 401
Carne de vita (slaba )118
Carne de vitel (slaba) 224
Creier de porc 125
Ficat de porc 145
Ficat de vita 144
Rinichi (bovine, porc) 121
Biban 88
Crap 108
Cod 90
Hering 202
Macrou 183
Morun 115
Nisetru 238
Platica 78
Pastrav 103
Salau 90
Scrumbie 190
Stavrid 115
Stiuca 84
Somon 188
Alcool
Bere 47
Rom 312
Vin 53
Wisky 400
Gin 90
Un articol de
Georgeta Boboc