Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela si-a inceput cariera in fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.


In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal ONLINE www.mihaelamurgu.com

 

Mihaela Murgu-Fitness si Nutritie- Expert Garbo www.mihaelamurgu.com

 

 ETAPELE DIGESTIEI GURA


Digestia incepe in gura, unde, prin actul masticatiei, se faramiteaza mancarea. Cele mai importante sunt glandele salivare, care produc saliva.


Saliva are un dublu rol: sa inmoaie mancarea, astfel incat sa o faca mai usor de inghitit, si sa permita initierea procesului de digestie. Saliva contine o enzima digestiva numita ptialina, care poate descompune carbohidratii. Mancarea traverseaza apoi gatul, de-a lungul esofagului, si ajunge in stomac.


STOMACUL


Stomacul este un mal.ediu bine controlat, cu o inchizatoare etansa in partea de sus (sfincterul cardiac sau cardia) si in partea de jos (sfincterul piloric), pentru a impiedica iesirea sucurilor gastice acide.


Aproximativ 2 litri de astfel de sucuri sunt produse in fiecare zi de celulele din peretele stomacal. Ele contribuie la digestia alimentelor, in special a proteinelor, si la exterminarea bacteriilor si a altor microorganisme nedorite. Mancarea (acum numita chim) mai poate ramane in stomac intre 2 si 5 ore inainte de a fi eliberata in intestinul subtire.