In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

 

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com
 

 

ACTIVITATEA FIZICA IN DIABET

Este demonstrat stiintific ca exercitiul fizic regulat contribuie la prevenirea si controlul diabetului. Prin miscare se obtine sau se mentine greutatea corporala optima si creste sensibilitatea tesuturilor la actiunea insulinei.


Pacientii cu diabet trebuie incurajati sa practice activitati sportive atat pentru echilibrarea nivelului glicemic in sange, cat si pentru prevenirea aparitiei complicatiilor pe termen lung: boli cardiovasculare, hipertensiune, displidemii.


La persoanele cu diabet tip 2 exercitiul fizic determina imbunatatirea controlului glicemic prin:

    scaderea rezistentei la insulina cresterea sensibilitatii celulelor la insulina reducerea productiei hepatice de glucoza cresterea consumului periferic de glucoza
     

Aceste mecanisme benefice se produc atat in timpul, cat si dupa efortul fizic, insa dispar la 48 de ore de la incetarea acestuia. Deci cresterea tolerantei la glucoza se face printr-o activitate fizica regulata.