In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

 

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com
 

 ORZUL VERDE

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit in medicina traditionala a mai multor popoare din Europa si Asia indepartata, inca din antichitate.


In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.
Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ remarcabil mai ales prin actiunea de incetinire a procesului de imbatranire celulara, stimularea proceselor de refacere si obstructionarea proliferarii celulelor maligne, prin mecanisme inca neelucidate.

 

Orzul verde contine substante terapeutice


Comparativ cu alte plante – care la randul lor sunt “campioni” in continutul de substante cu rol terapeutic – orzul verde contine:

    de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde), de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul, de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele, 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.