In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

 

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com
 

 

15 SFATURI SI 8 ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL

Cu siguranta in prezent cancerul este una dintre cele mai inspaimantatoare boli. Exista oare o legatura directa intre cancer si alimentatia zilnica? Posibil.

Chiar daca cercetarile continua, nu exista niciun dubiu: STILUL DE VIATA SANATOS SI ALIMENTATIA ECHILIBRATA JOACA UN ROL MAJOR IN PREVENTIA SI EVOLUTIA CANCERULUI.

1. Consumati multe legume si fructe, de preferat proaspete, de sezon si pastrate cat mai putin timp in frigider/camara pentru a preveni pierderile de vitamine si fitonutrienti

2. Alegeti varianta integrala/completa in cazul fainii, orezului, pastelor fainoase.

3. Cresteti aportul de fibre consumand legume proaspete, fructe cu tot cu coaja sau adaugand tarate si cereale integrale in lapte/iaurtul de la micul dejun.

4. Reduceti consumul de grasimi animale saturate si introduceti in alimentatie pestele gras (somon, ton, macrou, sardine) de minim 2 ori/saptamana.

5. Folositi uleiul vegetal de floarea soarelui sau masline neprelucrat termic (crud), eliminati mezelurile si branzeturile concentrate; pe post de gustare apelati la un pumn de alune sau de fistic in loc de ciocolata.

6. Folositi doar produse lactate degresate sau semidegresate, in loc de unt clasic alegeti untul cu 40% grasime si smantana cu 12% grasime.

7. Inlocuiti o parte din proteinele de origine animala (carne, oua , branza) cu variante vegetale (fasole, linte, mazare, soia, ciuperci) si incercati ca macar o zi pe saptamana sa aveti o alimentatie vegetariana (post).

8. Cresteti aportul de seleniu (mineral cu rol puternic anticancerigen) consumand frecvent nuci, fructe de mare, peste, tarate, germeni de grau, orez brun.