Temperamentul influenteaza nu doar starea psihica a unei persoane, ci si pe cea fizica. Temperamentul este cel care supune si dispune si reprezinta un indiciu pretios al starii de sanatate pe care o ai, dar si a bolilor carora esti predispus. Descopera in functie de tipul de temperament pe care il ai care sunt bolile la care esti predispus:

  Temperamentul Sangvinic

 

Esti predispus exceselor de orice natura, insa temperamentul tau determina o sensibilitate deosebita in fata unor afectiuni precum cele ale inimii sau ale vaselor de sange. Este indicat sa te tii la distanta de alcool, grasimi, carne in exces, dar si de produsele lactate. De regula, ai un sistem digestiv care te salveaza din multe situatii, insa mancarea in exces il poate perturba.

 

Prin urmare, temperamentele sangvinice se pot confrunta si cu afectiuni digestive, dar si cu afectiuni respiratorii precum astm, guturai. Ficatul sau pancreasul tau ar putea ca la un moment dat sa dea semne de slabiciune. Probleme apar si la nivelul sangelui, sub forma de hemoragii, menstruatie excesiva in cazul femeilor, congestii capilare. In acelasi timp, tulburarile urinare pandesc o parte din temperamentele sangvnice. Ai un somn linistit cu vise placute in general.


Temperamentul Melancolic

 

Acest tip de temperament influenteaza intr-o buna masura si apetitul posesorului sau, determinandu-l sa fluctueze (scazut sau crescut) in functie de starea mentala, nervoasa sau emotionala din momentul respectiv. Melancolicul se confrunta cu usoare probleme legate de digestie precum balonari, gaze, durere ale stomacului, colici. Din cauza inactivitatii sale fizice, organismul melancolicului se poate incarca cu diverse toxine. Prin natura sa, melancolicul este predispus catre nervozitate, depresie, stari de anxietate, stari stresante, schimbari ale starii de dispozitie.

 

Totodata, starile de slabiciune fizica, de epuizare sau vlaguire, de deshidratare nu sunt deloc straine melancolicului. Sunt cauzate deseori de deficientele minerale sau nutritionale, de scaderea nivelului de zahar din sange (hipoglicemie). Melancolicul poate intampina probleme de sanatate legate de sistemul imunitar deficitar si cel circulator precum reumatism, artritra, boli neuromusculare, tulburari de alimentative si tulburari metabolice, afectiuni ale splinei. Nu sunt putini melancolicii care acuza stari de ameteala, vertigo, zgomot in urechi, insomnii. Visele melancolicului sunt posomorate si lipsite de veselie, in ele experimentand adeseori durerea, pierderea.