Indigestie: Expertii au descoperit ca boabele de cafea prajite contin o substanta ce inhiba producerea acizilor din stomac, ajutand la vindecarea indigestiei.
Inima: Un studiu olandez a relevant faptul ca doua cesti de cafea pe zi scade cu 20% riscul bolilor de inima.
Diabet: Studiile efectuate de UCLA au demonstrat ca un consum regulat de cafea reduce sansele de a face diabet de tipul II cu 56 de procente.
Cancer de piele: Potrivit unui studiu, cafeaua ne protejeaza impotriva cancerului de piele, absorbind razele nocive si ajutand la procesul de regenerare a celulelor.
Image © Shutterstock - 2755179
Cancer: Extractul de ceai este un bun antioxidant si contine cea mai mare concentratie de polifenoli ce neutralizeaza radicalii liberi, raspunzatori pentru imbolnavirea celulelor de cancer.
Insulina: Potrivit unui studiu din anul 2002, consumul de ceai negru sau verde imbunatateste producerea de insulina in organismul nostru.
Cura de slabire: Consumul zilnic de ceai verde nu ajuta doar la pierderea in greutate, ci si in reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului “rau”.
Gingivita: Potrivit unor studii recente efectuate in Japonia, doua cesti de ceai verde consumate in fiecare zi previn gingivita, dar si caderea dintilor.
Cafea versus Ceai: frumusete
Piele: Se stie despre ceai (mai ales despre cel verde) ca este un puternic antioxidant si are efect anti-inflamator. De aceea, el este un component des intalnit in cremele anti rid si in serumurile ce ne protejeaza impotriva razelor ultraviolete.
Cearcane: Compresele cu ceai reduc cearcanele.
Image © Shutterstock - 8900407