Cafea vs. Ceai: ajutor pentru sanatate

Indigestie: Expertii au descoperit ca boabele de cafea prajite contin o substanta ce inhiba producerea acizilor din stomac, ajutand la vindecarea indigestiei.

Inima: Un studiu olandez a relevant faptul ca doua cesti de cafea pe zi scade cu 20% riscul bolilor de inima.

Diabet: Studiile efectuate de UCLA au demonstrat ca un consum regulat de cafea reduce sansele de a face diabet de tipul II cu 56 de procente.

Cancer de piele: Potrivit unui studiu, cafeaua ne protejeaza impotriva cancerului de piele, absorbind razele nocive si ajutand la procesul de regenerare a celulelor.

 

Image © Shutterstock - 2755179

Cancer: Extractul de ceai este un bun antioxidant si contine cea mai mare concentratie de polifenoli ce neutralizeaza radicalii liberi, raspunzatori pentru imbolnavirea celulelor de cancer.

Insulina: Potrivit unui studiu din anul 2002, consumul de ceai negru sau verde imbunatateste producerea de insulina in organismul nostru.

Cura de slabire: Consumul zilnic de ceai verde nu ajuta doar la pierderea in greutate, ci si in reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului “rau”.

Gingivita: Potrivit unor studii recente efectuate in Japonia, doua cesti de ceai verde consumate in fiecare zi previn gingivita, dar si caderea dintilor.

 

Cafea versus Ceai: frumusete

 

Piele: Se stie despre ceai (mai ales despre cel verde) ca este un puternic antioxidant si are efect anti-inflamator. De aceea, el este un component des intalnit in cremele anti rid si in serumurile ce ne protejeaza impotriva razelor ultraviolete.

Cearcane: Compresele cu ceai reduc cearcanele.

Image © Shutterstock - 8900407