Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Putini oameni nu ar fi de acord cu importanta dietei pentru sanatate. In acest articol vom scrie despre proprietatile alimentelor din perspectiva qigong-ului si al Qi-ului, fapt neglijat pana acum de occident.

Mancarea este o sursa majora de energie, este capabila sa echilibreze Yin-ul si Yang-ul, Qi-ul si sangele in corp. Pentru a preveni si trata bolile, atat alimentele cat si tratamentele ar trebuie sa exercite niste roluri foarte importante pentru ca au aceeasi sursa, sunt bazate pe aceleasi teorii si au aceleasi efecte medicinale.

Salata este buna

Salata verde stimuleaza procesele metabolice ale organismului, constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatare a acestuia. Frunzele de salata stimuleaza digestia, dreneaza si tonifica ficatul, intensifica tranzitul intestinal, inlatura atonia ("lenea") organelor interne, curata vasele de sange si regleaza activitatea anumitor glande endocrine.

Mancarea fast-food nu are aura

In ultimul timp, mancarea fast food are o larga raspandire. Unele persoane spun ca refrigerarea alimentelor pentru o perioada lunga de timp tine bacteriile sub control; prin urmare este un mod fezabil si inofensiv de a produce mancare. Bauturile foarte reci acumuleaza un Qi umed

Un obicei prost este sa beti ceaiuri foarte reci, apa foarte rece, cola foarte rece etc. Aceste bauturi foarte reci tind sa epuizeze energia stomacului, si poate cauza un Qi rece sau un Qi umed (cauza a obezitatii).

Prea multa branza si prea mult desert fac un Qi lipicios

O alta slabiciune a oamenilor este mancatul in exces a dulciurilor, lucru ce duce la un Qi lipicios si neclar si cu o circulatie lenta. De asemenea fumatul face un Qi murdar. Taoistii spuneau: "5 culori te fac sa orbesti, 5 sunete te fac sa surzesti si 5 gusturi iti fac limba tacuta" (aici 5 simbolizeaza excesul , si prin urmare dezechilibre).