“Suntem cu totii condusi de nevoia de a implini 6 nevoi umane de baza. Aceste 6 nevoi umane nu sunt doar dorinte, nu sunt ceva ce VREM. Sunt nevoi profunde care exista in fiecare dintre noi si care servesc ca fundament pentru fiecare alegere pe care o facem.”  Anthony Robbins

 

Anthony Robbins este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati experti in dezvoltarea personala si profesionala, o autoritate in domeniul coachingului si al NLP-ului, speaker exceptional si fondator al Fundatiei Anthony Robbins. Anthony Robbins este cel care, pornind de la modelul piramidal al lui Maslow, aduce in centrul atentiei cele 6 nevoi emotionale ale fiintei umane, nevoi ce ne influenteaza si calauzesc comportamentul si actiunile. Aceste nevoi ne motiveaza vietile si de multe ori actiunile noastre sunt doar o incercare de a ne implini aceste nevoi. Intr-o scurta prezentare, am incercat sa abordam fiecare din cele sase nevoi umane, bazandu-ne pe ideile lui Robbins. In viziunea acestuia, exista 2 nevoi primare si esentiale: cresterea si contributia si alte 4 nevoi fundamentale: conexiunea/ iubirea, siguranta, nesiguranta, insemnatatea.

 

1. Noi, oamenii, avem nevoie de siguranta si certitudine in vietile noastre...

 

Nevoia de SIGURANTA/ CONFORT: Una din nevoile fundamentale ale fiintei umane este nevoia de siguranta, certitudine, confort si consecventa. Fiecare persoana isi doreste o oarecare comoditate a vietii, fiecare persoana isi doreste conditii care ii pot asigura o existenta placuta, fiecare dintre noi are nevoie de anumita doza din acest sentiment al certitudinii.