S-a dovedit deja stiintific ca starile prelungite de stres, frica sau suparare pot impiedica in chip vizibil functionarea corecta a anumitor organe sau sisteme din organismul uman. Este insa necesar sa constientizam ca nu numai starile negative mentinute pe termen lung ne pot afecta sanatatea, ci chiar si gandurile, vorbele si emotiile noastre de zi cu zi.

In aceasta lumina, putem intelege ca bolile sunt doar un semnal al copului nostru fizic, menit sa ne arate ca am facut o anumita greseala la nivelul gandirii, simtirii sau al comunicarii cu ceilalti. Astfel, in momentul in care constientizam facuta, sau adevarata cauza din spatele respectivei boli si incercam sa o remediem, vindecarea va veni cu siguranta si va fi de durata.

Foto@Shutterstock.com

Daca insa nu apelam si la vindecarea prin gandire (sau la noesiterapie, cum mai este numita) pe langa tratamentele traditionale, avem toate sansele sa nu invatam respectiva lectie de viata. De aceea, vom trece prin aceleasi probleme de sanatate mai devreme sau mai tarziu, pana vom invata ca totul porneste in cele din urma din noi insene – atat starea de rau, cat si starea de bine.

Exista, de asemenea, si boli karmice, care ne sunt date pentru a ne rezolva karma provenita dintr-o existenta anterioara. Acestea sunt, in general, de tip cronic si mai greu de pus in legatura cu anumite ganduri negative, tipare comunicationale deficitare, sau emotii disonante din viata noastra de zi cu zi.

Afla in continuare care sunt cauzele subtile ale celor mai raspandite boli si cum poti aduce in viata ta vindecarea la nivel holistic.

Foto@Shutterstock.com  

Cauzele subtile ale bolilor 1) Bolile pielii

Bolile de piele (acneea, cuperoza, eczemele, dermatitele etc.) indica teama unei persoane de a se deschide complet, de a se exprima pe sine in totalitate. Persoana are frica ascunsa de a nu fi respinsa de catre ceilalti. De asemenea, pot exista tendinte de autorespingere. Acestea sunt vizibile mai ales in cazul adolescentilor.

2) Bolile digestive

Bolile aparatului digestiv sunt legate de felul incorect in care sau asimilam evenimentele din viata noastra. Astfel, problemele de digestie indica o stare de nemultumire sau de manie refulata, adica incapacitatea de a accepta o anumita persoana sau situatie din viata noastra. In mod similar, problemele la stomac indica neputinta noastra de a digera anumite experiente de viata, nerabdare, neliniste, precum si refuzul de a accepta anumite idei noi in viata noastra.

Foto@Shutterstock.com

Problemele la intestinul subtire se refera la incapacitatea de a intelege si asimila anumite lectii de viata care ne sunt necesare la nivelul evolutiei. In timp ce problemele la intestinul gros (printre care si constipatia) pot indica o anumita stare de culpabilitate, precum si greutatea de a da drumul la atasamente (inclusiv in plan fizic), sau la anumite tipare mentale ori emotionale care nu ne mai sunt necesare.

Problemele la ficat indica o stare prelungita de tristete, invidie, gelozie sau suparare. De obicei, aceste ganduri si emotii negative sunt indreptate catre cei din jur, insa la nivel subtil ele oglindesc o stare de criticism si profunda nemultumire a persoanei bolnave fata de sine insasi.

3) Problemele menstruale

Problemele de menstruatie se refera cel mai adesea la refuzul propriei feminitati, dar si la teama de a ne experimenta sexualitatea pe deplin. Persoana care are astfel de probleme refuza cel mai adesea ideea de a fi ajutata sau de a se baza pe un barbat in viata ei, desi aceasta reprezinta de fapt una dintre nevoile ei profunde.