Comunicat de presă

Contractul a fost parafat la începutul lunii mai și are o durată de trei ani cu posibilitate de prelungire, interval pentru care The Makers l-a desemnat la conducerea hotelului pe Ioan Şandor, un manager român repatriat cu o experienţă de 20 de ani în industria hotelieră la nivel mondial.

Dragoș Anastasiu crede cu fermitate ca acest hotel are potenţialul de a reveni la calitatea şi faima care l-a consacrat ca “perla Văii Prahovei “. “Dincolo de anumite investiţii necesare, preocuparea noastră o reprezintă îmbunătăţirea serviciilor oferite turiştilor prin adaptarea şi ajustarea mindset-ului, dar şi a competenţelor colegilor care interacţionează cu clienţii. Intenţionăm să redeschidem Restaurantul Mioriţa şi să-l transformăm în principala ţintă dorită de turiştii de pe Valea Prahovei, să dezvoltăm corespunzător SPA-ul hotelului, atât pentru oaspeţii cazaţi, cât şi pentru cei aflaţi în împrejurimi şi să facem tot ce este necesar pentru ca Hotelul Orizont să fie principala opţiune a tuturor organizatorilor de evenimente (private sau de business) de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov. Avem o echipă profesionistă cu mare experienţa operaţională şi de management, alături de care, am toată încrederea că Hotelul Orizont într-o perioadă de 1-2 ani îşi va atinge adevăratul potenţial”.

“Cred în potenţialul uriaş al României în zona ospitalităţii. Această industrie, greu încercată în ultimii doi ani, a revenit puternic în 2022. Având în vedere expertiza noastră la The Makers, Hotel Orizont va redeveni o destinaţie de succes pentru români, dar şi pentru străini, deopotrivă”, a declarat şi Dragoş Petrescu.

Orizont este clasificat la 4 stele și este deținut de FEPER SA, companie care, pe lângă administrarea a 2 hoteluri în Predeal şi Ploieşti (Hotel Central), are o linie de business de producerea de echipamente industriale, controlată în proporţie de 85,8% de Transilvania Investments Alliance (fosta SIF Transilvania). Unitatea de cazare este unul dintre hotelurile-fanion de pe Valea Prahovei, fiind popular atât în rândul turiștilor, cât și al firmelor care doresc să organizeze evenimente, conferințe, teambuilding-uri. Hotelul, ce dispune de 139 de camere, centru SPA și două restaurante, a fost renovat în 2010, fiind astăzi subiectul unui plan de investiţii pe termen scurt şi mediu.

Compania The Makers a fost înființată în anul 2015, fiind o asociere dintre patru antreprenori români. Dragoș Anastasiu, președintele Eurolines Group, deține două unități hoteliere: Green Village Resort 4* din Sfântul Gheorghe (Delta Dunării) și Valea Verde Retreat de la Cund (județul Mureș), în vreme ce Dragoș Petrescu este patronul rețelei de restaurante CityGrill. 

După ce a ocupat posturi de conducere în cadrul unor hoteluri de renume, între care Palatul Suter din Capitală, Sheraton Bucharest Hotel şi a deschis Ramada by Wyndham Râmnicu Vâlcea, Octavian Moldovan este acum  CEO The Makers.

Hildegard Brandl, născută în România, a studiat arhitectura la București și Dortmund și și-a înființat primul birou de arhitectură în Venezuela.  În 2009, s-a întors în Europa și a deschis în România UNITH2B Architects.

Este membru fondator și membru al consiliului de administrație al Asociației Societăților de Arhitectură din România (ASAR) şi unul dintre membrii fondatori ai RoBeLo – Romanian Best Locations – o platformă pentru locații turistice excepționale din România și promovează cu pasiune peisajele sălbatice și experiențele unice, pe care le oferă România.

Compania The Makers, pe lângă administrarea Green Village 4* Resort din Delta Dunării şi a Valea Verde Retreat din Cund, Mureş, are în plan preluarea a încă unui proiect de management hotelier până la finalul acestui an.