Comunicat de presă

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume și lider în domeniul inovării și al satisfacției clienților. Brand-ul, operat în România de compania AmRest, și-a desemnat campionul barista Starbucks România 2021, Cristina Pasalău. Cristina a participat în finala desfășurată la cafeneaua Starbucks din Piața Romană, alături de alți cinci angajați Starbucks din toată țara.

Pasiunea pentru cafea a adus-o pe Cristina Pasalău, în vârstă de 26 ani, la Starbucks acum 2 ani. Datorită abilităților de leader, a devenit în scurt timp Store Manager la cafeneaua Starbucks Universitate București, deschisă în 2020. Cafeaua preferată a Cristinei este Starbucks Blonde Espresso Roast, o specialitate de cafea uşor prăjită cu gust intens şi o aromă moderată de citrice.  Iar băutura Starbucks pe care nu ar refuza-o niciodată este Cold Brew Latte cu lapte de soia.

Pe parcursul a trei probe, desfășurate într-o singură zi, cei șase finaliști ai Campionatului de Barista Starbucks România 2021 și-au demonstrat îndemânarea în tehnica de preparare a artei în cafea, Latte Art, mici lucrări de artă în ceașca de cafea. Pentru a doua probă, Coffee Tasting, participanții au prezentat în fața juriului o degustare profesională a unei cafele la alegere, demonstrând cât de bine stăpânesc tehnica de preparare a cafelei. Pentru ultima probă, Signature Beverage, participanții au creat propria rețetă a unei băuturi pe bază de cafea. La această probă juriul format din profesioniști Starbucks cu experiență a apreciat creativitatea și priceperea în prepararea cafelei a fiecărui participant.

Campionatul de barista organizat de Starbucks la nivel național și internațional are deja tradiție și recunoaște astfel meritele profesioniștilor în prepararea cafelei, testându-le talentul, dedicarea, implicarea, cunoștințele, expertiza, dar și modul de interacțiune cu clienții și capacitatea de a transmite povești. Țelul pentru fiecare barista Starbucks este să câștige un șorț negru, dovada faptului că a devenit un adevărat maestru în acest domeniu.