Comunicat de presa

ENGIE Romania, partener oficial UNTOLD 2017, a oferit sansa participantilor la cel mai mare festival de muzica din Romania sa daruiasca energia lor acelora care au cu adevarat nevoie de ea, printr-o initiativa de responsabilitate sociala care a raspuns unui dublu obiectiv: acela de a incuraja miscarea in randul participantilor la festival si de a contribui la imbunatatirea conditiilor de spitalizare si tratament ale copiilor bolnavi de cancer.

ENGIE a donat 30 de lei pentru fiecare km inregistrat in aplicatie si astfel energia participantilor a fost transformata intr-o donatie de 300.000 de euro catre Asociatia Daruieste Viata in vederea finantarii constructiei clinicii de oncologie pediatrica din cadrul Spitalului de Copii Marie S. Curie din Bucuresti. Sectia va avea o capacitate de 80 de locuri si va beneficia de un compartiment de radioterapie, patru camere sterile, un cinematograf, spatii de recreere, de joaca si educationale.


Ne-am dorit ca pe langa statutul de partener al festivalului sa ne asociem si unei cauze de responsabilitate sociala, alaturi de partenerul nostru traditional, Daruieste Viata, si de organizatorii festivalului, dandu-le astfel participantilor ocazia sa transforme energia si magia celor 4 zile intr-o sansa la viata pentru copiii care se lupta cu boli grele, adesea necrutatoare. Asa a luat nastere ideea aplicatiei Energy Counter care a permis contorizarea pasilor si a distantei participantilor la festival atunci cand merg sau danseaza, fiecare utilizator putand transforma energia sa intr-o fapta buna, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.


„Statisticile arata ca in Romania, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare. In Europa, 80% traiesc. Cu sprijinul donatorilor si finantatorilor nostri am investit in proiecte de modernizare a sectiilor de oncologie, in spitale din Bucuresti, Brasov si Timisoara, pentru a oferi copiilor diagnosticati cu cancer cele mai bune conditii de tratament. In Bucuresti nu exista in momentul de fata un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care sa beneficieze de toate serviciile necesare tratamentului: terapie intensiva, chirurgie, radioterapie si chimioterapie, drept pentru care Asociatia Daruieste Viata si-a asumat realizarea celui mai ambitios proiect de responsabilitate sociala – construirea de la zero a primei clinici integrate de oncologie si radioterapie pediatrica. Este o provocare imensa pentru noi si suntem onorati sa beneficiem de increderea si sprijinul unui partener puternic, de traditie - ENGIE Romania." - a declarat Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei Daruieste Viata.