comunicat de presa

1. Lacul Ursu este unul dintre motivele pentru care trebuie sa ajungi la Sovata. Datorita salinitatii sale ridicate, de 300g/l la adancime, mai este denumit si Marea Moarta a Transilvaniei. Apa sarata este acoperita de un strat de 10-15 cm de apa dulce provenita din precipitaţii. Acest strat actionează ca o bariera termica, concentrand razele solare asemenea unei lentile pana la o adancime de 2 metri. Fenomenul se numeste heliotermie.

2. Tratamentul cu apa sarata si namol sapropelic. Acestea au efect intens antiinflamator si de diminuare a durerilor, atat imediat cat si pe termen de 3-6 luni posttratament. Cu ajutorul lor pot fi tratate afecţiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice şi dermatologice.

3. Terapiile SPA. La Danubius Health Spa Resort poti alege dintr-o gama variata de masaje - masaj terapeutic, masaj revigorant, masaj de relaxare, masaj cu role fierbinti, masaj cu perie uscata, masaj plantar, masaj Dolce Vita, masaj cu pietre vulcanice, impachetari, bai aromatice si tratamente faciale.