Comunicat de presa

Ca urmare, incercam sa evitam alimentele si bauturile care ne pot irita si mai mult stomacul.
Evitam asadar si cafeaua.

Oamenii de stiinta au descoperit ca substantele ceroase din invelisul bobului de cafea sunt greu de digerat si devin iritante la nivelul mucoasei gastrice. Eliminarea acestor substante ceroase reprezinta un tratament inovator, denumit “dewaxing” sau “deparafinare”, aplicat cafelei neprajite. Rezultatul este o cafea mai delicata si mai usor de digerat, dar care pastreaza toate proprietatile benefice ale unei bauturi energizante pentru corp si minte.

Astfel a fost creata Bristot Gentile Dewaxed, o cafea mult mai bine tolerata de stomac. Selectarea atenta a originii materiilor prime si continutul sau redus de substante ceroase le ingaduie acum tuturor iubitorilor de cafea sa savureze o ceasca de espresso delicios si surprinzator de aromat.
Nimeni nu va mai trebui sa renunte la ideea de a bea o ceasca de cafea excelenta!
Principiul care sta la baza cafelei dewaxed sau deparafinate

Cofeina reprezinta compusul “vedeta” al cafelei, insa aceasta bautura mai contine si alte substante, cum ar fi ”ceara” din invelisul bobului, care acopera 0,2% - 0,3% din totalul lipidelor din cafea.
Studiile care au analizat compozitia substantelor ceroase din cafeaua verde Arabica au demonstrat ca acestea sunt ”iritante” la nivelul mucoasei gastrice si pot provoca probleme digestive, in special persoanelor cu sensibilitati sau celor care consuma cantitati mari de cafea. Aceste substante sunt greu de digerat pentru ca devin solubile doar la temperaturi de aproximativ 65°C si ca atare nu sunt usor de asimilat de catre organismul uman, in faza de digestie.

De asemenea, s-a constatat ca in soiurile de cafea Arabica exista un continut de substante ceroase care variaza intre 500 si 2370 mg/kg, in timp ce in soiul Robusta, continutul este mai scazut (intre 565 si 1120 mg/kg). In cazul cafelei care a fost depozitata timp de 30 de ani, continutul variaza intre 30 si 625 mg/kg.