Comunicat de presa

 

Caderea parului sau alopecia cronica la femei trebuie diferentiata de caderea ocazionala a parului, cea din urma fiind mai brutala si cu o durata limitata, fiind consecinta oboselii excesive, a nasterii, a schimbarilor de sezon sau a stresului intens.

 

Ciclul de viata al unui fir de par se desfasoara in trei etape:

    faza de crestere sau anagena implica 85% din masa capilara si dureaza 4-6 ani la femei. In aceasta faza firul de par creste in medie cu 0.3mm/zi. faza de tranzitie sau faza catagena afecteaza 1% din masa capilara si dureaza intre 2 si 3 saptamani. In aceasta faza foliculul se atrofiaza si se retrage spre suprafata scalpului. faza de cadere sau faza telogena afecteaza 14% din masa capilara si dureaza intre 2 si 3 saptamani.

Un folicul capilar poate supravietui de la 20 pana la 25 de cicluri capilare successive inainte de incetarea definitiva a cresterii parului. Un ciclu capilar complet dureaza de la 4 pana la 6 ani. Prin urmare femeile sunt programate sa aiba par pana la 115 ani !
Din nefericire, in cazul alopeciei cronice, mult mai devreme, uneori inca de la varsta de 40 de ani, unele femei observa o reducere semnificativa a masei capilare, ca urmare a unei accelerari a ciclurilor pilare.

    VEGF (factorul vascular de crestere) Substanta P (factorul de crestere neuropeptidic).

Prin urmare femeile care sufera de alopecie cronica au nevoie e un tratament specific.

Acest tratament este oferit de Laboratoarele dermatologice Ducray prin INOVATIA NEOPTIDE.

 

Neoptide este prima lotiune biostimulatoare ce lupta impotriva caderii cronice a parului la femei.
Neoptide este solutia specifica si unica gratie actiunii sale duble atat asupra VEGF cat si asupra substantei P.


Asupra VEGF actioneaza printr-un complex de ingrediente active ce sprijina schimburile de substante nutritive in bulbul capilar si au rol de energizare iar substanta P este suplinita de Tetrapeptide ( brevet Pierre Fabre).

Eficacitatea produsului este sustinuta si demonstrata clinic pe un lot de 1190 de pacienti care dupa 3 luni de tratament au observat o reducere semnificativa a caderii parului cu 61% si o rata marita de crestere a parului cu 48%.