"Brunch" face parte din traditia anglo-saxona de unde s-a extins rapid in toata Europa. Este vorba despre o masa luata intr-o atmosfera de deplina relaxare impreuna cu prietenii cei mai apropiati, intotdeauna dupa ora 10.30.

Este bine de retinut ca, in ceea ce priveste codul bunelor maniere, in cazul unui brunch nu este nevoie sa respectam niciun fel de eticheta. Oaspetii nu vor fi deloc surprinsi daca in casa este inca dezordine si nici nu vor considera ca deranjeaza gazdele. Dimpotriva, vor aprecia dezinvoltura, comportamentul degajat sau lipsa oricarei obligatii ca pe o dovada a unei placute lipse de protocol.

In general, meniul unui brunch consta din diverse produse de panificatie, preferate fiind deliciosul Kranz vienez, strudelul cu mere si placinta cu branza. Se mai servesc diverse branzeturi, dulciuri, marmelada, jeleu de fructe, cafea, ceai si, pentru cine doreste, sampanie.

Nu exista niciun fel de formalitate nici in privinta invitatiei la brunch: aceasta poate fi facuta si printr-un telefon dat in ultimul moment. Pretextul? O simpatica intalnire cu vechii prieteni.

Dupa cum am precizat si mai devreme, un brunch se incheie cu o cafea (cel mai des), un ceai sau, in cazuri mai speciale, sampanie.

 
Cafeaua: cum si unde o servim?