Traditii necunoscute privite drept insulte in tarile lumii

Nu atingeti oamenii pe cap

Nu atingeti oamenii pe cap

1 / 4

Partea superioara a corpului are o importanta majora si o semnificatie deosebita in multe colturi ale lumii.

In tarile in care budismul este in floare, dar in special in cele din Asia de sud-est, se spune ca sufletul unei persoane se afla in cap.

De exemplu, jurnalistul de calatorie Everett Potter marturiseste ca a realizat greseala sa atunci cand a facut acest gest.

Nu dati mana peste prag

Nu dati mana peste prag

2 / 4

In tarile mediteraneene, chiar si strainii se saruta pe obraz, iar in Japonia, cei care se intalnesc sau se despart fac plecaciuni unul in fata celuilalt.

In Rusia, exista din acest punct de vedere o regula care trebuie respectata: nu dati niciodata mana peste prag.

Nu insultati Familia Regala

Nu insultati Familia Regala

3 / 4

Daca intrebati orice turist care a vizitat un cinematograf din Tailanda va va povesti ca familia regala este pur si simplu divinizata de aceasta populatie.

Inainte de inceputul unui film, se arata respectul pentru regalitate prin difuzarea unor imagini in care se prezinta viata regelui.

In cazul in care se actioneaza altfel, gestul este vazut ca o infractiune sau o insulta la adresa familiei regale.

In anul 2008, Harry Nicolaides a fost condamnat la trei ani de inchisoare in Tailanda din cauza faptului ca indraznise sa critice monarhia in una dintre cartile sale. In cele din urma, el a fost eliberat dupa sase luni de inchisoare.

Fara stranuturi

Fara stranuturi

4 / 4

In Corea de Sud, chiar si cel mai discret stranut in timpul mesei va va transforma in adevarati barbari in ochii celor ce va insotesc la cina.

Acesta poate fi folosit ca un truc de catre straini atunci cand nu sunt prea incantati de mancarea cu sosuri exagerat de picante, specifice acestei zone.

Cu toate acestea, atunci cand simtiti ca trebuie sa stranutati, ridicati-va de la masa. In Japonia, chiar si folosirea unui servetel in public reprezinta un act de impolitete.

Un articol de Raluca Stefan

Citeste articolul integral pe yourmoney.ro.

Nu atingeti oamenii pe cap
Nu dati mana peste prag
Nu insultati Familia Regala
Fara stranuturi

Rezumat

E adevarat ca nu orice insulta, intentionata sau nu, va va condamna la inchisoare. Cu toate acestea, daca va aflati intr-o tara straina cu afaceri sau in concediu, cunoasterea obiceiurilor si a comportamentului localnicilor poate fi cruciala. Forbestraveler ne prezinta aceste obiceiuri necunoscute.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri