Crestini, budisti, musulmani, hindusi, indiferent de spatiu, loc, timp, religie, rugaciunea este unica, aparte. Rugaciunea este universala. Rugaciunea este o entitate spirituala de sine statatoare. Nu, nu te gandi ca rugaciunea apartine doar habotnicilor sau ca dorim sa facem o pledoarie religioasa. In vremurile tulburi si tulburatoare pe care le traim, rugaciunea poate reprezenta o metoda de elevare spirituala, de echilibrare a sinelui, de racordare la legile universalitatii. Vom incerca astazi sa patrundem in tainele rugaciunii:

 

Rugaciunea are capacitati de vindecare remarcabile. Este demonstrat STIINTIFIC!

 

Rugaciunea poate avea efecte vindecatoare in momentul in care crezi in puterile ei. Acest lucru a fost dovedit si din punct de vedere stiintific. “Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura grav afectata a constiintei”, este de parere Valeri Slezin, conducatorul Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg. In cercetarile sale, profesorul a incercat sa evalueze capacitatile rugaciunii. Electroencefalogramele pe care le-a efectuat in timpul rugaciunii unor calugari au inregistrat un rezultat uimitor.

 

Masaro Emoto este cel care a efectuat un alt experiment menit sa demonstreze puterea rugaciunii. Cercetatorul a ales ca locatie un lac din Japonia, extrem de poluat din cauza industrializarii excesive a zonei. Cercetatorul a strans mii de oameni, rugandu-i sa inalte rugaciuni pentru purificarea apei. Fiecare s-a rugat in mod diferit, dupa cum a crezut de cuviinta, individual sau colectiv, in liniste sau in cuvinte arde, in temple sau pe marginea lacului. S-au efectuat analize ale compozitiei apei inainte de rugaciune si dupa rugaciune. Inainte de inceperea rugaciunilor s-a observat ca in compozitia apei se aflau molecule haotice, deformate, de forme bizare. Dupa numai doua ore de rugaciune, studiind apa, s-a observat ca era alcatuita din structuri moleculare ordonate, armonioase, in forma de flori. Structura apei s-a purificat.