1. Pork delice

Timp de preparare: 1,5 - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

6 morcovi mari, 2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc, 2 cepe, sare, piper, condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran, chilli, scortisoara, pudra de boabe de mustar, limeta, orice va place in completarea gustului carnii de porc sau pentru a-l sublinia, ulei, apa

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine: un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa, unul de morcovi taiati felii pe lungime, usturoi maruntit, sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa, morcovi, usturoi, condimente, carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.

Se mai pune un strat de un deget de ulei, apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul. Se da la cuptor pentru 40 -50 minute, iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. Est cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.

O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)


2. Tort Elegance

Timp de preparare: 300 - min; Dificultate: ridicata

Ingrediente:
Blat
• 7 oua
• 7 lg zahar
• 5 lg faina • 2 lg cacao
• razatura de lamaie
Crema
• 4 oua
• 400 gr zahar
• 4 lg apa
• 100 gr cacao
• 500 gr margarina rama
• 2 fiole esenta rom
Sirop
• 300 gr zahar
• 500 ml apa
• 1 esenta rom
• fasii de coaja de lamaie
Glazura
• 2 ciocolate amarui
• 1 ciocolata alba
• 150 ml frisca
• 50 gr unt
Decor
• ornamente de ciocolata alba


Mod de preparare:
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor