2 / 10

Daca te culci devreme si te trezesti devreme...

...esti o “Ciocarlie”.

Exista stiluri diferite de somn iar cercetatorii le-au dat denumiri inspirati de lumea animala. Primul stil de somn se refera la persoanele care se culca si se trezesc... mai pe romaneste spus “odata cu gainile”. Daca te trezesti dis-de dimineata, esti plina de energie, chiar inainte sa auzi alarama ceasului, atunci inseamna ca esti o “ciocarlie”. Acestor oameni li se potriveste cel mai bine programul de lucru 9 - 17:00.

"Ciocarliile" au tendinta de a fi persoane foarte energice, carora le place sa stie ca treburile au fost facute. Au tendinta de a fi introvertite, foarte constiincioase si disciplinate. De asemenea, aceasta tipologie de somn idica si o mai mare predispozitie spre depresie.

S-ar putea ca uneori sa se loveasca de mici frictiuni la serviciu fiindca aceste persoane sunt acelea care vor vrea sa se vina foarte devreme la serviciu, dis-de-dimineata atunci cand ele sunt foarte productive. Ceilalti oameni devin gelosi in astfel de conditii, mai ales daca ciocarliile lucreaza alaturi de persoane care se trezesc mai tarziu.

Femeile tind sa se incadreze mai mult decat barbatii in aceasta tipologie, cel putin in culturile vestice. Iar pe masura ce imbatranesc, oamenii tind de asemenea sa se incadreze din ce in ce mai mult in tipologia “ciocarliilor”.

 

foto:  Arianna_M

 

ÃŽnapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri