5 / 8

Doua premii Oscar

Taylor a castigat doua premii Oscar pentru “Cea mai Buna Actrita”, unul in anul 1960 pentru prestatia din BUtterfield 8 si altul pentru cea din Who's Afraid of Virginia Woolf? din anul 1966.

Cei care au acum sub 40 de ani si-o amintesc pe Lyz ca imagine pentru parfumuri sau ca subiect de barfa pentru tabloide. Ei sunt prea tineri ca sa stie ca Elyzabeth Taylor a fost una dintre cele mai bune actrite hollywoodiene, scrie criticul de film Carrie Rickey.

Ea a jucat diverse roluri inca de pre vremea cand era doar un copil, aflata sub indrumarea atenta a mamei sale.

Prin interpretarile sale, femeia cu ochi superbi - unici prin acele irizatii violet - a intruchipat fiecare varsta a feminitatii. De la rolul din Lassie Come Home, cand era inca o copilita nebunatica, la cel al frumoasei adolescente din A Date With Judy, apoi cel al femeii pasionale din A Place in the Sun, Taylor a reusit sa surprinda. A intruchipat imaginea fiicei prea-iubite in Father of the Bride si al femeii temperamentale in Suddenly, Last Summer. A fost o sotie necrutatore in Who's Afraid of Virginia Woolf si o soacra bagacioasa in The Flinstones.

 

Sursa foto: NorthPhoto

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri