În continuare, vei descoperi câteva sfaturi esențiale care să te ajute în procesul de pregătirea a unei drumeții care să-ți ofere amintiri de neuitat.

 

1. Alege destinația potrivită

 

Un prim pas în pregătirea unei drumeții este să stabilești destinația. Poate că preferi plimbările prin munți sau cele prin păduri, important este să alegi un traseu pe care să te descurci și care să reflecte nivelul tău de experiență.

În plus, este esențial să verifici starea vremii din perioada în care planifici să faci expediția, pentru a te asigura că te echipezi corespunzător.

 

2. Pregătește-ți echipamentul

 

O drumeție reușită înseamnă să ai echipamentul potrivit cu tine. În funcție de destinație și de perioada în care decizi să mergi, echipamentul poate să includă: 

    bocanci impermeabili;  rucsac rezistent;  pelerină de ploaie;  haine care să te protejeze împotriva condițiilor meteo nefavorabile;  ustensile de gătit;  busolă; radio; sac de dormit;  cort.

 

Verifică-ți echipamentul înainte de fiecare drumeție. Astfel, te asiguri că ai tot ce îți trebuie și că acesta se află într-o stare bună și este funcțional.

 

3. Planifica-ți mesele și hidratează-te

 

Plimbările lungi înseamnă un efort mai mare, iar o nutriție adecvată este esențială pentru a-ți menține energia. Poți să-ți planifici mesele și gustările astfel încât să te asiguri că acoperi necesitățile calorice. Decide și pe câte zile se va extinde drumeția, pentru a ști câtă mâncare trebuie să iei cu tine.

Câteva alimente pe care le poți pune în rucsac sunt produse de patiserie, sandvișuri, batoane cu cereale, fructe proaspete, fructe uscate, nuci etc.

Pe lângă mâncare, hidratarea este la fel de importantă, așa că asigură-te că iei cu tine suficientă apă. În plus, dacă știi că te vei aventura prin locuri în care accesul la apă potabilă este limitat, poți lua în considerare un sistem de purificare a apei.

 

4. Antrenează-te

 

Este recomandat ca înainte de drumeție să îți antrenezi corpul, deoarece întreaga experiență va fi destul de solicitantă. Pentru a face față provocărilor care pot apărea pe traseu, creează-ți un program de antrenamente care să-ți îmbunătățească starea fizică.

Îți poți spori rezistența prin jogging sau ciclism, iar mușchii îi poți întări cu exerciții de forță. De asemenea, asigură-te că introduci în planul tău de antrenament și niște exerciții pentru flexibilitate și stabilitate.

În plus, ar fi de mare ajutor să-ți dezvolți abilitățile de orientare și să știi să recunoști plantele și semnele după care să te ghidezi în această aventură.

 

5. Respectă mediul înconjurător

 

Natura este casa noastră și este important să avem grijă de ea. Când pleci la drumeție, pleci cu o responsabilitate după tine - aceea de a avea grijă și de a proteja mediul înconjurător. Respectă reglementările și fii conștient de impactul pe care îl ai asupra naturii.

Admiră peisajele și asigură-te că nu lași în urmă gunoaie. Colectarea deșeurile din timpul unei drumeții reprezintă un gest de respect față de tine, de mediul înconjurător și de următorii exploratori.

Așadar, pentru a avea o drumeție reușită, va trebui să te pregătești bine înainte. Alege cu atenție destinația, ia cu tine echipamentul potrivit, planifică-ți mesele, asigură-te că ai suficientă apă, antrenează-te și respectă mediul înconjurător. Toate acestea îți vor oferi o experiență memorabilă în mijlocul naturii. Și pentru a păstra toate aceste amintiri vii, nu uita să faci fotografii și filmulețe.

 

Sursa foto: Shutterstock