Pregătirile pentru masa de Paște sunt în toi, iar gospodinele pregătesc de zor aluatul pentru cozonaci și pască. Albușurile de ou răman deobicei nefolosite și ar fi mare păcat să le arunci, mai ales când ai la îndemână o rețetă simplă și gustoasă de chec.

Numit checul alb, acest desert se face din albușurile rămase de la ou, iar în câteva minute poți prepara un desert ușor, fin, perfect pentru a-i întâmpina pe cei dragi la orice ocazie specială. Albușurile le poți ține în congelator și poți face această rețetă oricând simți nevoia de ceva bun, simlu și rapid. 

Ingrediente: 
    10 albusuri 200 gr zahar brun 200 gr făina 100 gr unt gras topit și răcit miez de nucă (după preferințe) praf de sare esență de vanilie/rom/portocale jumătate de pliculeț de praf de copt
Mod de preparare: 

Albușurile se bat bine cu zahărul brun, până când se formrează consistența unei bezele. Se adaugă untul topit și răcit, esențele și se amestecă bine de jos în sus. Făina se amestecă cu praful de copt și praful de sare. Cu o lingură de lemn se amestecă ușor făina cu praful de copt cu bezeaua formată anterior. 

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se poate pune miezul de nucă, tăiat mărunt, pentru un plus de savoare. Se pune la cuptor pentru circa 40 de minute la cupotorul preîncălzit, la foc mediu. 

Poftă bună!