Castanele sunt unul dintre deliciile toamnei, de care trebuie să profităm. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase. 

Uite cum poți prepara o gustare rapidă, bogată în fibre și vitamine: 

Castanele se spală bine și se taie puțin pe mijloc, pentru a se coace la interior, fără a se arde la exterior. Se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru 220 grade Celsius. Se lasă să se răcească, înainte de a fi consumate.

Valori nutriționale pentru un pumn de castane:

Calorii: 206

Carbohidrati: 44,5 g

Proteine: 2,7 g

Grasimi: 1,8 g

Fibre: 4,3 g

Vitamina C: 21,8 g (35% din Doza Zilnica Recomandata)

Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)

Cupru: 0,4 mg (21% DZR)

Potasiu: 497 mg (14% DZR)

Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)