Grădinița este o perioadă minunată din viața unui copil, iar cei trei ani petrecuți în colectivitate au o mare încărcatură în ceea ce privește dezvoltarea micuțului. Părinții trebuie să se asigure că mediul în care copilul își va petrece o bună parte din zi este unul sigur, în care nevoile sale sunt îndeplinite și în care blândețea, empatia și respectarea propriilor nevoi personale guvernează mersul lucrurilor. 

Uneori, părinții pot simți o cantitate de frică mai mare decât cea pe care o simte copilul, iar aceasta este cauzată de către experiențele personale. Totuși, pentru a limita sau chiar stopa influențarea copilului cu temerile adulților, este util să cunoaștem ce anume declanșează aceste frici și să ne luăm toate măsurile înainte de începerea grădiniței. 

Diana Ceolpan, psiholog clinician și psihoterapeut ne vorbește în cea mai nouă ediție a emisiunii Beautiful Minds by Kudika despre ce anume pot face părinții pentru a le asigura copiilor un start bun în colectivitate. Cel mai important pas este să avem încredere în copil și în ceea ce simte și ne spune acesta. 

Ulterior, este de preferat ca părinții să o cunoască pe doamna educatoare și să îi ofere informații despre sănătatea celui mic și obiceiurile pe care le are acasă, dar și alte detali care ar putea fi bine de știut. 

Poveștile ajută și ele, iar în librării găsim multe cărți în care este abordat subiectul acomodarea la grădiniță. Copiii vor fi curioși să afle pas cu pas ce se întâmplă și vor avea mai multă încredere atunci când pășesc pentru prima data în grădiniță. 

Întreg interviul poate fi urmărit mai jos, iar pe Diana Ceoplan o puteți găsi pe Cufărul mamei.