Ingrediente: 

500 de grame de ficat de pasăre 

70-75 grame unt

300 ml lapte gras

1 foaie de dafin 

1 ceapă 

cimbru, sare, piper

o căpățână de usturoi

 

 

Mod de preparare:

Ficatul se spală în trei ape, se curăță, se taie în bucăți potrivite și se pune la marinat în lapte, la frigider, împreună cu usturoiul zdrobit. Cepele se taie mărunt și se călesc. După aproximativ 2 ore, ficatul se scoate de la marinat și se adaugă în tigaie, împreună cu ceappa și se mai călesc împreună, timp de câteva minute. Se adaugă laptele în care ficatul a stat la marinat, împreună cu alți doi căței de usturoi, foaia de dafin și condimentele. Se fierb la foc mic, până când zeama scade, iar ficatul are consistența moale.

Se scot foile de dafin și se lasă amestecul la răcit. Se pune în blender împreună cu untul și se mixează totul până când devine o pastă omogenă, fină. Se lasă la frigider pentru a se întări. 

Poftă bună! 

Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!

https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html