Ce mai mâncăm vara? Salate! Cu siguranță, multe salate, iar printre preferatele noastre se numără salata grecească, o adevărată explozie de culoare și vitamine în farfurie. 

Ingrediente:

4 roșii

1 castravete

1/2 ceapă roșie

un pumn de măsline verzi

o lingură zeamă de lămâie

3 linguri ulei de măsline

100 gr. brânză feta

1 lingură pătrunjel tocat

1/2 linguriță oregano

sare

piper

 

Mod de preparare:

Se spală și se taie roșile, castraveții și ceapa. Se pun într-un castron încăpător și se asezonează cu sare, piper și oregano. Se adaugă brânza tăiată cuburi și măslinele tăiate în jumătăți sau sferturi. Se amestecă zeama de lămâie cu uleiul de măsline, se adaugă peste salată și se amestecă cu grijă. Opțional, se poate presăra pătrunjel tocat peste.

Poftă bună!