Peștele proaspăt consumat alături de câteva legume de sezon este deliciul oricărei mese de prânz. Dorada se prepară rapid, are puține oase și este un pește alb delicios, preferat, în special, de cei mici.

 

Ingrediente:

o bucată de doradă proaspătă

2 dovlecei

sare

piper

ulei

opțional: jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Peștele se curăță de solzi, se taie capul, coada (după preferințe), se spală foarte bine și se usucă cu un prosop de bucătărie. Lămâia se taie în felii și se așează în interiorul peștelui. Se asezonează cu sare și piper.

Se toarnă puțin ulei în tigaia de grătar și se rumenește peștele 2 minute. Se bagă apoi în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute.

Dovleceii se curăță și se taie rondele, se pune peste ei sare și piper după preferințe și se pun pe grătar, întorcându-i pe ambele părți.

 

O masă de prânz rapidă și delicioasă! Poftă bună!