Rețeta de tartă cu vișine este simplă, dulce-acrișoară și mereu o alegere perfectă în orice după amiază de vară. 

Ingrediente: 

250 gr. zahăr brun

200 gr. unt cu 85% grăsime

200 gr. făină

4 ouă 

1 praf de sare 

1/2 kg. de vișine (sau caise- după preferințe)

zahăr pudră(optțional - pentru ornat)

Mod de preparare: 

Vișinile se curăță de sâmburi, se presară cu puțin zahăr și se țin o oră în frigider. Untul la temperatura camerei se amestecă cu sarea și zahărul, totul până când devine o cremă spumoasă. Se adaugă întâi gălbenușurile, apoi se încoroprează treptat făina, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă. 

Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, în care se pune foaie de copt. Peste compoziție se adaugă vișinile într-un strat uniform.

Tava se bagă în cuptorul preîncălzit, se coace la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.

Opțional, se poate orna zu zahăr pudră.

Poftă bună!