Rețeta de tartă cu vișine este simplă, dulce-acrișoară și mereu o alegere perfectă în orice după amiază de vară.
Ingrediente:
250 gr. zahăr brun
200 gr. unt cu 85% grăsime
200 gr. făină
4 ouă
1 praf de sare
1/2 kg. de vișine (sau caise- după preferințe)
zahăr pudră(optțional - pentru ornat)
Mod de preparare:
Vișinile se curăță de sâmburi, se presară cu puțin zahăr și se țin o oră în frigider. Untul la temperatura camerei se amestecă cu sarea și zahărul, totul până când devine o cremă spumoasă. Se adaugă întâi gălbenușurile, apoi se încoroprează treptat făina, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, în care se pune foaie de copt. Peste compoziție se adaugă vișinile într-un strat uniform.
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit, se coace la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.
Opțional, se poate orna zu zahăr pudră.
Poftă bună!