Un cheesecake cu afine este alegerea perfectă pentru a ne îndulci zilele de vară, mai ales că se prepară ușor, iar gustul este absolut incredibil de bun! 

Ingrediente:

    400 gr biscuiți cu lapte, de tipul Petite Beurre 150 gr unt gras cu 85% grăsime 300 gr brânză de vacă 500 ml smântână pentru frișcă 200 gr zahar pudra 200 ml apa 100 ml lapte gras 40 gr gelatina 24 gr zahar vanilat 300 gr afine 4 linguri de zahăr brun

Mod de preparare: 

Biscuiții se sfărâmă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie, peste care se adaugă untul topit. Amestecul se pune într-o formă rotundă cu pereți detașabili și se presează cu un pahar pentru ca stratul să fie cât mai drept. Se bagă la frigider pentru jumătate de oră.

Se pun 20 de grame de gelatină în 100 ml de apă rece și se lasă 10 minute pentru a acționa și a se umfla. Într-un castron încăpător se pune brânza, zahărul pudră și zahărul vanilat și se amestecă bine. Se adaugă apoi și smântâna pentru frișcă. Gelatina umflată se pune în laptele călduț, după care se adaugă în crema de brânză formată anterior.

Afinele, împreună cu zahărul se pun într-o crăticioară și se pun la foc mic, până dă în clocot. Adăugăm restul de gelatină umflată, procedând exact cum am făcut anterior.

Peste stratul de biscuiți se adaugă crema de brânză, apoi jeleul de afine, Se lasă la frigider pentru minim 5 ore.

Poftă bună!